Tuesday, September 30, 2008

Selamat Hari Raya Aidil Fitri..

Dikesempatan ini aku ingin mengucapkan selamat hari raya kepada semua insan yang aku sayang...
tidak lupa kepada emak abah adik beradik adk angkat dan keluarganya....
kepada orang yang melihat blog ini juga...selamat hari raya..
DOAKAN aku kat SiNI DApat 12A1...
jikalau ada salah mohon maaf dipinta...
Saya ingin menyusun sepuluh jari tangan+kaki memohon ampun dan maaf kepada semua insan yang mengenali diri ini...

Monday, September 29, 2008

Ya Ramadhan...

AKu rindu Ramadhan...
Kini kAu Semakin Pergi dariku...
Saban Tahun aku menunggu mu...
tapi akhirnya kau pergi meninggalkan aku..

Sayangku Ramadhan Almubarak...
Ingin Aku katakan padamu..
aku rindu dan cinta padamu...
Ya Ramadhan...
Jangan kau tinggalkan aku...
Sedih Perasaan aku..
Andai Ada waktu lagi..
Aku dapat bertemu Mu..
Akan ku dampingimu Sepenuh Masa..

YA RAMADHAN...

Saturday, September 27, 2008

Surat Dari Setan Untuk Mu

Surat ini akan membuat anda benar-benar berfikir Sebenarnya surat ini hampir membuatku gila saat aku membacanya, tapi aku harus forwardnya kerna catatan kecil dibawahnya

SURAT DARI SETAN UNTUK MU

Aku melihatmu kemarin, saat engkau memulai aktiviti harianmu. Kau bangun tanpa sujud mengerjakan subuhmu .Bahkan kemudian, kau juga tidak mengucapkan "Bismillah" sebelum memulai santapanmu, juga tidak sempat mengerjakan shalat Isha sebelum berangkat ketempat tidurmu .Kau benar2 orang yang bersyukur, Aku menyukainya .Aku tak dapat mengungkapkan betapa senangnya aku melihatmu tidak merubah cara hidupmu. Hai Bodoh, Kamu millikku. Ingat, kau dan aku sudah bertahun-tahun bersama,dan aku masih belum bisa benar2 mencintaimu .Malah aku masih membencimu, karena aku benci Allah. Aku hanya menggunakanmu untuk membalas dendamku kepada Allah. Dia sudah mencampakkan aku dari surga, dan aku akan tetap memanfaatkanmu sepanjang masa untuk mebalaskannya Kau lihat, ALLAH MENYAYANGIMU dan dia masih memiliki rencana-rencana untukmu dihari depan. Tapi kau sudah menyerahkan hidupmu padaku, dan aku akan membuat kehidupanmu seperti neraka. Sehingga kita bisa bersama dua kali dan ini akan menyakiti hati ALLAH Aku benar-benar berterimakasih padamu, karena aku sudah menunjukkan kepada NYA siapa yang menjadi pengatur dalam hidupmu dalam masa2 yang kita jalani Kita nonton film 'porno' bersama, memaki orang, mencuri, berbohong, munafik, makan sekenyang-kenyangya, bergosip, manghakimi orang, menghujam orang dari belakang, tidak hormat pada orang tua , Tidak menghargai Masjid, berperilaku buruk. TENTUNYA kau tak ingin meninggalkan ini begitu saja. Ayuhlah, Hai Bodoh, kita terbakar bersama, selamanya. Aku masih memiliki rencana2 hangat untuk kita. Ini hanya merupakan surat penghargaanku untuk mu. Aku ingin mengucapkan 'TERIMAKASIH' kerana sudah mengizinkanku memanfaatkan hampir semua masa hidupmu. Kamu memang sangat mudah dibodohi, aku menertawakanmu. Saat kau tergoda berbuat dosa kamu menghadiahkan tawa. Dosa sudah mulai mewarnai hidupmu. Kamu sudah 20 tahun lebih tua, dan sekarang aku perlu darah muda. Jadi, pergi dan lanjutkanlah mengajarkan orang-orang muda bagaimana berbuat dosa. Yang perlu kau lakukan adalah merokok, mabuk-mabukan, berbohong, berjudi, bergosip, dan hiduplah se-egois mungkin. Lakukan semua ini didepan anak-anak dan mereka akan menirunya. Begitulah anak-anak . Baiklah, aku persilakan kau bergerak sekarang.Aku akan kembali beberapa detik lagi untuk menggoda mu lagi. Jika kau cukup cerdas, kau akan lari sembunyi, dan bertaubat atas dosa-dosamu. Dan hidup untuk Allah dengan sisa umurmu yang tinggal sedikit. Memperingati orang bukan tabiatku, tapi diusiamu sekarang dan tetap melakukan dosa, sepertinya memang agak aneh. Jangan salah sangka, aku masih tetap membencimu. Hanya saja kau harus menjadi orng tolol yang lebih baik dimata ALLAH.

Catatan : Jika kau benar2 menyayangiku , kau tak akan memberi surat ini dengan siapapun.

Sultan Muhammad Islamic School Corporation(SMISCO)

Ni gambar semasa mengambil anugerah..
Produk Paling Kreatif...
CEO yang amik anugerah itu...
gambar ni diambil konvensyen negeri...



Ni gambar Ahli Pemegang Saham Bersama Ahli Lembaga Pengarah...
kat tengah tengah2 tu Penasihat syarikat..

Profil Syarikat
Nama Syarikat: Sultan Muhammad Islamic School Corporation(SMISCO)
Penasihat Syarikat: Tn Hj Khalapiah bin Syafie
CEO: Muhammad Khairi Bin Shaharuddin
Pengarah Pentadbiran: Muhamad Azizi bin Zaini
Pengarah Pengeluaran: Muhammad Afif Aizat bin Mohd Idris
Pengarah Pemasaran: Muhammad Aidil bin Mad Jelas
Pengarah Keewangan: Muhammad Fikri bin Abdullah

Pertubuhan Silat Seni Gayong Malaysia


Dengan Bismillah mula dikata,
mengingati kebesaran Allah yang Mulia,
Kerana wajib telah ternyata,
Segala perbuatan mahulah diserta...

Seni Gayong payung pusaka,
naungan aneka hikmat mulia,
rahsia tersimpan dipurbakala,
Ilham menyusul zahir semula...

Niat yang bersih baunya suci,
berseru kepada putera dan puteri,
agama yang mulia disanjung tinggi,
belalah bangsa adat dan negeri..

Gayong Bercantum Bersatu Padu,
mengingat junjungan empunya seru,
sama sendiri bantu membantu,
selamat sejahtera hajat dituju...

OOO Skandal eh..


Ni gambar Hilmi Musa(MUSE)..
dia ngah belajar kat library...
Saje je amik gambar ni...
depan dia tu bukan awek dia...
jangan salah faham ek...
akuy harap dia sukses selalu..

Kisah Cinta Member Aku..


Ni gambar Suffian dan Ain....
Gambar ni diambil time konvensyen negeri PUM07...
Diaorang ni memang couple la...
bagusla tu kan...
sorang skola kat sultan muhammad(SMIS)..
sorang lagi skola kat muzafar shah(MOZAC)..
Diaorang Suke same suka...
aku haranp diaorand punya hubungan sampai ke jinjang pelamin..
dapat gak nanti aku makan nasik minyak..
AMIN...

Kenangan Bersama Majlis Tertinggi Pelajar



Ini adalah kenangan aku time aku jadi ahli majlis tertinggi pelajar..
Gambar ni diambil time dalam bilek air..
Time ni Syahrizan nan Afif Aizat ngah mandi...
Gambar ni Sabree yang amik..
Guna aku punya handphone...
Ni bukan Gambar lucah tau...
sekadar gurauan...

Tuesday, September 2, 2008

Yang dirindui makin jauh...


Dalam hidup aku....
Aku jarang bercinta...
Sebabnya aku sekolah lelaki..
xde pelajar permpuan...
so aku xbercinta pun...
tapi aku sebenaRNYA masih sayang pada budak perempuan...
tapi dulu time aku sekolah rendah...
skang ni aku pun xthu khabar dia...
aku rase dia mesti ada ramai pakwe...
tapi xkisah lah..
perjalanan hidup aku masih jauh...
aku akan berjumpa ramai orang..
mane la thu ada antaranya akan jadi orang rumah aku...
tapi hidup aku time skola menengah ada sket...
aku minat2 kat budak perempuan...
disebabkan aku ni pemalu...
aku jarang meluahkan ape yang terbuku di hati...
dan ape yang paling penting...
LIFE MUST GO ON...
so ape pn yang terjadi... Aku tetap Aku

Monday, September 1, 2008

Ape yng Same tentang Diaorang ni...


Disini aku tunjukkan dua insan yang aku sayang dalam hidup aku...
Aku harap diaorang ni ingat kat aku sampai aku mati...


Ni nama dia Muhammad Fakharuddin b. Fauzi..
Adik Angkat Aku Gak...
Aku Amik dia time aku form 4...
camne aku amik dia...
aku amik dia bab time tu aku ngah tension..
tp bile aku tgk muka dia aku straight hilang tension...
bab tu la aku amik dia..
Emak dia pun anggap aku cam anak lelaki dia...
tarikh lahir dia 30 Disember 1994...
cuma dua hari awal...
klu x da jadi junior aku da...


Ini plak nama dia Muhammad Faris B. Mohamed Nordin...
Ini adik angkat aku yang paling aku sayang...
Aku amik dia jadi adik angkat time awal tahun...
dia pun baru masuk skola...
Aku ingat lagi aku penah Semalaman xtido kerana aku jaga dia...
Sbb time tu dia sakit kat skola..
Tarikh lahir dia pulak 16 Julai 1995...




(",).....Kesimpulannya...
Dua2 ni Adik angkat aku...
Dua2 aku sayang sgt...
dua2 ni aku da banyak berkorban...
Ape2 hal pun Dua2 ni tetap dalam ingatan aku...SELAMANYA
InSyaALLAH...

Junior kena denda

video

Bertemu lagi...
Ini video yang diambil di dalam bilik Majlis Tertinggi Pelajar...
Budak ni Namanya Muhammad Syukri Bin Salleh, ...
Lagu yang dinyanyikan adalah TITIAN HASRAT...
Video ini diambil pada pukul 12.00 malam...
Harap Terhibur...