Monday, March 18, 2013

Pengalaman Yang paling menarik...

Assalamualaikum kepada sahabat2 sekalian, para pembaca, agar semua hendaknya dalam keadaan dirahmati Allah... Entri kali ini, saya ingin bercerita tentang satu pengalaman... Tajuk yang hendak saya berikan, "Malam sebelum exam Community Health Nursing"

Ceritanya begini, hari ahad sebelum hari sebelum exam Community Health Nursing aka CHN saya dalam perjalanan pulang dari rumah nak ke kampus tercinta UIA kuantan. Nak dijadikan cerita, tak ada pulak tiket. Cari kat Terminal Bas Seksyan 17 Shah Alam pun tak ada. Alih2 tekad la pergi ke terminal Pekeliling dengan harapanya ada la tiket bas. Tetapi amat mendukacitakan, tak ada jugak tiket bas. Ternampak kat satu kaunter ni dia tulis, "ke Kuantan paling Awal hari ni -> pukul 11 malam". Memang best la kan sebab tengok jam kat handphone baru pukul 6petang. Nak tak nak kena beli la jugak, sebab memang da tak ada option lain. Lalu beli la tiket tu dengan hati yang sayu..

Selepas beli tu, saya pun duduk di susur gajah yang dekat dengan LRT Titiwangsa. Lalu terfikir untuk ulangkaji dan mengeluarkan IPad dari beg. Memang pemandangan yang indah la. Depan dari susur gajah tu ada sungai gombak. Bak orang kata belajar tepi sungai, tapi sungai bandar faham2 la sendiri ye. Banyak gak ilham bila duduk tepi sungai ni..hahaha

Ini la keedaan tepi sungai tu. Indah tak? Hahaha

No comments: